pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 01.03.2016 14:22:23

Zajc: Športni boj in tri točke

www.alesfevzer.com
Mladi vezist Olimpije Miha Zajc, ki je bil eden ključnih mož pri zmagi nad Koprom, je razkril pričakovanja pred sobotnim derbijem z Mariborom.

Olimpija je spomladanski del začela z zmago proti neugodnim Koprčanom, Mariborčani pa so doživeli hladen tuš v Ljudskem vrtu. Poraz s Celjem je odnesel trenerja Krunoslava Jurčića, Mariborčane pa bo proti Olimpiji vodil povratnik na mariborsko klop Darko Milanič.

O tekmi s Koprom je spregovoril tudi glavni akter Miha Zajc, ki se je izkazal z zadetkom in podajo. "Proti Kopru smo odigrali pravo, čvrsto prvenstveno tekmo, ki je bila tudi atraktivna za oko. Dejstvo je, da v prvem polčasu nismo bili pravi. Storili smo preveč napak pri oddajanju žoge, tako da smo imeli dosti sreče, da gostje tega niso uspeli izkoristiti. V nadaljevanju smo strnili svoje vrste, povezali igro, odigrali bolj kombinatorno in na koncu zasluženo slavili zelo pomembno zmago," je za spletno stran ljubljanskega prvoligaša dejal Zajc.



Z igro je bil zadovoljen, pa tudi s formo, saj je imel jeseni težave s poškodbo. "Po nekoliko turbulentni jeseni, ko me je pestila poškodba sramne kosti, se počasi vračam v pravo formo. Prepričan sem, da imamo tako individualno kot ekipno še precej prostora za izboljšave in napredek, kar me pred prihajajočimi izzivi izjemno veseli in obenem navdaja z optimizmom. Ko sta vzdušje v moštvu in energija prava, potem vse skupaj izgleda bistveno laže in enostavneje. Zavedamo se, da nas do končnega cilja čaka še dolga in trnova pot, toda po drugi strani zaupamo v lastne zmožnosti, kar ne nazadnje dokazujemo na vsaki tekmi."

Zdaj je pred Olimpijo tekma vseh tekem. V Ljudskem vrtu se bo pomerila z Mariborom, pričakovanja mladega vezista so jasna: "Motiv nikoli ni bil vprašljiv. Najbolj pomembna bo psihološka priprava na tekmo, saj bo od tega odvisna sama izvedba na zelenici. Vse, kar si želimo v soboto, je, da bi odigrali po svojih najboljših močeh in da obračun poteka v okviru športnega boja. Ostalo nas ne zanima. Razen treh točk, seveda."

Značke: plts, olimpija, maribor

Članki iz rubrike