Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
16.02.2016 11:15:12
Deli članek:

Magath ima zanimiv recept za preveč obrambno taktiko

Reuters

Nemški trener in nekdanji reprezentant Felix Magath je postregel z zanimivo idejo, lahko bi rekli kar z revolucionarno zamislijo, s katero želi narediti nogometne tekme bolj zanimive in gledljive.

Predvsem ga motijo srečanja, v katerih je očitno, da bi vsaj enemu izmed nasprotnikov ustrezal rezultat 0:0, in se temu primerno tudi postavi na igrišču. Zavzame torej izrazito obrambno formacijo, kar naredi tekmo dolgočasno, monotono in nezanimivo. Po njegovem mnenju se nekateri trenerji preveč posvečajo obrambni taktiki, kar 'ubija' nogomet.

Zato je 62-letnik predlagal, da moštvi, ki se razideta brez zadetkov, ne bi dobili niti točke. Zato bi se morali klubi bolj osredotočiti na doseganje zadetkov, kakor na branjenje svojega gola.

Magath je prav tako proti igranju končnice v domačih prvenstvih. Nemec namreč meni, da je trenutni sistem točkovanja najbolj pravičen, saj naslov prvaka vidi kot nagrado za trud, ki je bil vložen skozi celo sezono.

V končnici se lahko zgodi marsikaj, mogoče kakšna sodniška napaka ali kaj podobnega in zato najboljša ekipa ne bi prišla do lovorike, ki si jo je pošteno priigrala skozi leto.