Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
14.02.2016 11:59:30
Deli članek:

Manchester City Guardioli že povzroča sive lase

Reuters

Španski trener Pep Guardiola je razočaran nad nekaterimi potezami kluba, ki ga bo prevzel po koncu letošnje sezone.

To, da bo Španec Pep Guardiola po koncu letošnje sezone prevzel Manchester City, ni več nobena skrivnost. V letošnji sezoni bo z münchenskim Bayernom skušal osvojiti, kar se še osvojiti da, nato pa bo odletel novim izzivom naproti.

Toda v Manchestru ga čakajo določene spremembe, kakršnih v trenerski službi še ni bil vajen. Do zdaj je imel vedno on glavno besedo, temu pa očitno ne bo več tako. Vsaj kar se tiče prijateljskim tekem in priprav.

City bo na priprave pred začetkom naslednje sezone odpotoval v daljno Azijo, nad čemer pa ni navdušen Guardiola. Toda "izlet" na Kitajsko je obvezen, saj so Kitajci pred kratkim odšteli pravo bogatstvo za delno lastništvo moštva. Predvsem tamkajšnji pogoji so tisti, nad katerimi se huduje sloviti španski strateg. Vroče in vlažno podnebje po njegovem mnenju ni primerno za priprave, veliko bolje pa bi se lahko pripravili v ZDA, kjer so boljši objekti, prijaznejša klima in primernejši objekti.

Za povrh vsega naj bi se City julija tam pomeril z mestnim tekmecem Unitedom. Pogovori so še v teku, ampak vse kaže, da se bo spopad med Josejem Mourinhem in Pepom Guardiolo zgodil še pred začetkom sezone. Seveda v primeru, če bo Mourinho na trenerskem stolčku rdečih vragov resnično zamenjal Louisa van Gaala. Med drugim ga moti tudi ta izbira tekmeca za prijateljsko tekmo.