Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
30.01.2016 11:06:43
Deli članek:

Clemensov projektil povsem zmedel vratarja (video)

vszi

V prvi tekmi 19. kroga nemške bundeslige je Mainz na svojem igrišču z 1:0 odpravil Borussio Mönchengladbach in ostaja v boju za mesta, ki vodijo v Evropo.

Edini zadetek na tekmi je v 21. minuti dosegel Christian Clemens, ki je z izjemnim strelom z dobrih dvajsetih metrov spektakularno premagal švicarskega čuvaja mreže Yanna Sommerja.

S pravim projektilom - žoga je sicer letela proti vratarju, a tik pred njim začela zavijati stran - je navdušil domače navijače in poskrbel za prekinitev strelskega posta svoje ekipe, ki je trajal kar 305 minut. Zanimivo je, da je bil prav 24-letni vezist tisti, ki je dosegel tudi zadnji gol pred omenjenim "sušnim obdobjem".

Gostje so imeli kar nekaj priložnosti, da bi izid izenačili, a jim to ni uspelo. Kot zanimvost lahko dodamo, da zmaga Mainza glede na dejstva iz bližnje zgodovine sploh ni bila presenetljiva, čeprav so bili domačini močno oslabljeni in je bila vloga favorita pred začetkom srečanja dodeljena gostom.

Mainz je v zadnjih devetih letih samo enkrat izgubil uvodno domačo tekmo v koledarskem letu (sedem zmag in remi, ob gol razliki 17:5), leta 2011 je bil z 1:0 boljši Wolfsburg. Še bolj pa je zanimiv podatek, da je Borussia Mönchengladbach na zadnjih šestih tekmah, ki jih je odigrala v petkovem terminu osvojila vsega točko. Še več, na petkovih tekmah ni dosegla zadetka že celih 557 minut.