Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
27.01.2016 09:55:17
Deli članek:

Nov čudež angleškega nogometa ima pet let (video)

Lewis Towns je ime, ki si ga je baje treba zapomniti.

William Towns je stavil, da bo njegov petletni vnuk Lewis nekega dne igral tako v premier ligi ter tudi za angleško reprezentanco. Mogoče zelo pristransko, toda dedek je prepričan, da bo Lewis, novi čudežni deček nogometa, čez leta postal prvi zvezdnik nogometa.

Že pri petih letih namreč mali Lewis trenira na akademiji Manchester Cityja, že pri 18 mesecih pa ga je oče, ki je v prostem času nogometni trener, vpisal v nogometno šolo, kjer so hitro spoznali, da je otrok zelo talentiran, zanj sta zanimanje takoj pokazala oba velikana iz Manchesterja, ki se zdaj že prepirata, kje bo Lewis nadaljeval svojo kariero. 

"Moj sin je bil vedno očaran nad nogometom. Tako, da je spal z žogo, vsakič, ko je imel priložnost, jo je brcal," je dejal Lewisov oče Adrian, ki je bil presenečen nad talentom svojega sina: "Ne bomo pritiskali nanj ali podobno, naj igra, tako kot je do zdaj. Če bo hotel, mu bomo dali priložnost, da se razvije in da zaigral, za katerikoli klub, ki si bo želel. A to so odločitve, ki jih bomo sprejeli daleč v prihodnosti." 

Čeprav Lewis trenira na akademiji Cityja - je tako dober, da je v skupini z dve leti starejšimi vrstniki - pa mu je veliko bolj sicer všeč United, njegova idola pa sta seveda Lionel Messi in Cristiano Ronaldo.