Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
vb
vb
18.01.2016 10:16:50
Deli članek:

Igralci Barcelone za spremembo nogometnega pravila (video)

reuters
Trenutek, ki je praktično že odločil srečanje

Barcelona je v domačem prvenstvu prišla do nove gladke zmage. Tokrat je s 6:0 premagala Athletic iz Bilbaa. Srečanje pa je bilo praktično odločeno že v četrti minuti, ko je bil zaradi prekrška v kazenskem prostoru izključen vratar Gorka Iraizoz.

In prav o tem dogodku so po tekmi spregovorili igralci Barcelone. Rdeči karton in enajstmetrovka se zdi mnogim prehuda kazen, seveda v primeru, da ne gre za grob prekršek. Ekipa je tako kaznovana kar dvojno.

"Kazenski strel in rdeči karton je prestroga kazen. Pravila so takšna, ampak če bi to pravilo spremenili, bi ga takoj podprl", je po tekmi povedal trener Barcelone Luis Enrique, in to kljub temu, da ima Barcelona ponavadi zaradi tega pravila več koristi kot težav.

Podobno razmišlja tudi Sergio Busquets:"To pravilo bi morali vsekakor spremeniti. Pa ne samo tega. A trenutno so pravila takšna."

"Mnogi menijo, da je v takšnih primerih enajstmetrovka dovolj velika kazen. Seveda če prekršek ni pregrob, je rumeni karton kot opomin, več kot dovolj," pa je povedal predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu in dodal, da je odločitev v četrti minuti tekmo popolnoma spremenila.