franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 11.01.2016 08:40:02

Partizan ostal brez napadalca, Benfica z novim srbskim talentom

Profimedia
Portugalski velikan Benfica nadaljuje s stalno prakso kupovanja mladih, talentiranih Srbov, tokrat so okrepitev našli v Partizanu.

V zadnjih letih so se pri rdečih, ki domujejo na stadionu luči v Lizboni, preizkusili številni srbski nogometaši. Nekateri so bili zelo, drugi precej manj uspešni. 

Vse se je začelo z Nemanjo Matićem, ki je v Benfico prišel iz Chelseaja, nato pa so ga orli prodali nazaj modrim v London. Ker se je Matić pri Benfici izkazal, je portugalski velikan nadaljeval s kupovanjem mladih, talentiranih srbskih nogometašev.


Tako so v Benficino gnezdo prišli Lazar Marković, ki so ga Portugalci kupili iz Partizana in nato drago naprej prodali v Liverpool, Miralem Sulejmani, ki se je v Lizbono preselil iz Ajaxa in medtem že odšel v Young Boyse, Filipa Đuričića (prišel iz Heerenveena), ki je na papirju sicer še član Benfice, toda zaradi spora želi klub zapustiti in Ljubomirja Fejso (iz Olympiakosa), ki je še vedno v Benfici. 

Zdaj so se torej pri Benfici odločili, da kupijo novega Srba, vnovič so odšli do črno-belih iz Beograda in kupili Ivana Šaponjića. Mladi, šele 18-letni napadalec je nase opozoril na svetovnem prvenstvu za nogometaše do 20 let, kjer je Srbija osvojila naslov svetovnega prvaka, Šaponjić pa je bil, kljub temu da je bil najmlajši član reprezentance, zelo pomemben člen čete selektorja Veljka Paunovića.

Benfica bo Partizanu za mladega napadalca plačala 3 milijone evrov odškodnine (v več obrokih), Šaponjić pa bo s portugalskim velikanom podpisal 5 in pol letno pogodbo. Pri Partizanu si želijo, da bi jim Benfica dragulja sicer vrnila na posodo še za pol leta, a kot poročajo srbski mediji je bolj verjetno, da se bo Šaponjić do konca letošnje sezone dokazoval pri drugi ekipi Benfice, ki igra v drugi portugalski ligi.

Članki iz rubrike