Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
28.12.2015 08:47:09
Deli članek:

Messi v Manchester City?

vszi

Ali si bo Pep Gauardila izpolnil željo, ki je bila pri Bayernu neuresničljiva?

Potem, ko je za zdaj še Bayernov trener Guardiola oznanil, da se bo poleti preselil v Manchester, so začele krožiti govorice, da naj bi storil vse, da bo spet združen s svojim "posinovljencem" Lionelom Messijem. V nasprotju z Bayernom imajo lastniki Cityja dovolj denarja, da kupijo najboljšega nogometaša na svetu.
Dan pred božičem je španski časopis Mundo Deportivo objavil, da se Ciry zanima za nakup brazilskega zvezdnika v vrstah Barcelone Neymarja, toda zdaj naj bi bil v igri še večji prestop - največji vseh časov - prestop Lionela Messija.  

ODKUPNA VSOTA: 250 MILIJONOV EVROV
Messi in Guardiola sta v letih med 2008 in 2012 skupaj osvojila 14 lovorik, zato bi verjetno oba rada videla, da spet sodelujeta v istem moštvu. Največje vprašanje pa je seveda ali bi Messi sploh želel zapustiti Barcelono, kjer je naredil vse kar se je narediti dalo. Res pa je, da je City verjetno eden dveh klubov na svetu, ki bi si lahko privoščil neverjetno odkupno vsoto, ki je kar 250 milijonov evrov. Messi ima sicer veljavno pogodbo z Barcelono do konca sezone 2017/18, toda ob tem, da nekdo položi omenjeno vsoto na račun Barce, pa seveda lahko odide predčasno.
"City lahko dobi Messija. O tem sploh ne dvomim," je dejal Messijev rojak in vratar Cityja Willy Caballero. "Toda res je, da  razmišljam v tej smeri zato, ker so lastniki sposobni plačati tako vsoto. Dragi igralci, ki so v tem trenutku v Cityju pač to dokazujejo."
Take vsote seveda niso hoteli niti mogli plačati pri Bayernu, čeprav je bilo jasno, da je želja Guardiole, da ima v ekipi argentinskega čarovnika. Toda, ali bi lastnik Cityja Mansour bin Zajed Al Nahjan res tako globoko segel v denarnico za enega samega nogometaša? "Sergio Agüero, ki je že v Cityju je bližnji Messijev prijatelj. To je res vroča tema, ki se zdi skoraj utopična in dokler ne bo Lionelovega podpisa na pogodbi za City, bodo vse skupaj samo govorice," je še dejal Caballero.