Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.12.2015 22:08:53
Deli članek:

Trener leta. Enrique? Ne. Guardiola? Ne. Mourinho? Ne. Nekdo povsem drug

Globe Soccer Awards

Tudi v Združenih arabskih emiratih izbirajo najboljše v svetu nogometa.

Še sedmič zapored so v Združenih arabskih emiratih podelili nagrade najboljšim v svetu nogometa, bogati šejki so spet organizirali tako imenovano prireditev Globe Soccer Awards. V Dubaj se je prišlo pokazati nekaj znanih obrazov, tam je bil recimo tudi Lionel Messi, ki je bil izbran za najboljšega nogometaša leta. V "puščavi" sta se mudila tudi Frank Lampard in Andrea Pirlo, ki sta bila nagrajena za življenjsko delo, prišli so tudi Josep Maria Bartomeu, predsednik leta, Jorge Mendes, agent leta, in še kdo bi se našel.

Med drugim so v Združenih arabskih emiratih, kjer se je mudil tudi osramočeni predsednik Uefe Michel Platini, izbrali tudi trenerja leta. In tudi slednji je bil prisoten na podelitvi. Toda po dobre pol ure na oder ni prišel Luis Enrique, ki je v enem letu z Barcelono osvojil kar pet lovorik, prav tako to ni bil Josep Guardiola, ki je zmagoval z Bayernom, niti Jose Mourinho, ki je s Chelseajem postal angleški prvak, ni najbolj prepričal žirije.

Toda kdo jo je potem? Odločitev je res zanimiva. Trener leta 2015 je namreč postal Marc Wilmots, selektor Belgije. Vse lepo in prav, s slednjo se je uvrstil na Euro 2016. Toda ali je to res bajeslovni uspeh? Ne nazadnje je bilo še kar 22 ostalih reprezentanc, ki jim je uspel enak podvig. Zakaj je torej Wilmots dobil prednost pred vsemi ostalimi? Edina logična razlaga se zdi, da so šejki očitno pri izboru pogledali predvsem na Fifino lestvico, kjer je Belgija dejansko na prvem mestu ...

Globe Soccer Awards