Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
27.12.2015 16:34:25
Deli članek:

Jordanski princ zahteva objavo poročila Fifine etične komisije

Reuters

Kandidat za predsedniško mesto Fife, jordanski princ Ali bin Al Hussein, je pozval k takojšnji objavi poročilo Michaela Garcie o domnevnem podkupovanju in korupciji znotraj Fife.

Na novinarski konferenci v Dubaju, na kateri se je to zgodilo, je bil še en predsedniški kandidat, generalni sekretar Evropske nogometne zveze Gianni Infantino.

"Fifa naj ima osnovne norme, kot je objava poročila Garcie, ker tisti, ki kandidiramo za predsedniško mesto, moramo vedeti, kaj se dogaja v organizaciji, to mora vedeti tudi javnost," je povedal jordanski princ.

Michael Garcia, nekdanji predsednik Fifine etične komisije, je vodil preiskavo o procesih dodelitve SP 2018 Rusiji in SP 2022 Katarju. Lani je s tega mesta odstopil, saj Fifa ni sprejela njegovih ugovorov, krovna nogometna zveza pa niti ni objavila celotnega poročila.

Hans-Joachim Eckert, predsednik pravnega dela Fifine etične komisije, je v predstavitvi poročila dejal, da niso odkrili dokazov korupcije, s čimer se Garcia ne strinja.

Infantino je na novinarski konferenci pozval k transparentnosti denarnega poslovanja, ki je po njegovem mnenju najpomembnejša reforma Fife. "Ko enkrat ugotoviš, kako denar prihaja in odhaja, in je to transparentno, takrat rešiš 95 odstotkov pravih težav Fife. To je ključno," meni Infantino.