Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2015 16:22:29
Deli članek:

Marca: Messi najboljši, Ronaldo komaj osmi

Reuters

Messi je bil najboljši, Neymar malenkost slabši in takoj za njima še Luis Suarez. Izbor pravzaprav ni nič posebnega, čeprav so vsi trije nogometaši istega kluba.

Leto 2015 je bilo pač leto Barcelone, ta je osvojila špansko prvenstvo in španski pokal, tudi najbolj prestižno ligo prvakov, poleti si je zagotovila še evropski superpokal in pred dnevi slavila še na Fifinem svetovnem klubskem prvenstvu.

Da so bili trije najboljši posamezniki katalonskega kluba najboljši nogometaši na svetu v iztekajočem se letu, torej ni nič nenavadnega, bolj presenetljivo je to, da se je pod takšen izbor podpisal španski športni dnevnik Marca, ki je tradicionalno bolj naklonjen madridskemu Realu in kot takšen mnogokrat tudi pristranski.

In morda še precej bolj nenavaden in predvsem nepričakovan je vrstni red od tretjega mesta dalje, med deseterico (pravzaprav med sedmerico) najboljših je namreč uvrščenih kar šest članov Barcelone.

In pri vsem skupaj najbolj nenavadna je uvrstitev Cristiana Ronalda, ki naj bi bil v izboru Marce komaj osmi nogometaš na svetu, v tem letu slabši tudi od, denimo, Sergia Busquetsa in Claudia Brava.

Najboljših deset nogometašev na svetu v letu 2015 po izboru Marce
1. Lionel Messi (Barcelona)
2. Neymar (Barcelona)
3. Luis Suarez (Barcelona)
4. Anders Iniesta (Barcelona)
5. Robert Lewandowski (Bayern Munich)
6. Sergio Busquets (Barcelona)
7. Claudio Bravo (Barcelona)
8. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
9. Antoine Griezmann (Atletico Madrid)
10. Paul Pogba (Juventus)