Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.12.2015 13:56:07
Deli članek:

Platini s pritožbo, Uefa razočarana

Reuters

Tako kot predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je tudi prvi mož Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini, obema je etična komisija Fife danes izrekla osemletno prepoved delovanja v nogometu, napovedal pritožbo na športno in civilno sodišče.

Michel Platini je v izjavi za javnost, ki jo je poslal francoski tiskovni agenciji AFP, zapisal, da je bila odločitev komisije maškarada, ki je imela namen umazati njegovo ime.

"Vzporedno s pritožbo na Mednarodno športno razsodišče bom ob pravem času stopil tudi na civilno sodišče in zahteval povračilo za vso škodo, ki so mi jo s predsodki naredili v dolgih zadnjih tednih," je dejal Platini, ki se je v breznu znašel skupaj z nekdanjim zaveznikom, v zadnjem času pa tekmecem Seppom Blatterjem.

Vzrok je sporno plačilo dveh milijonov švicarskih frankov za svetovalno delo, za katero ne obstaja pisna pogodba. Platini je delo opravljal med letoma 1998 in 2002, plačilo pa dobil šele leta 2011. Zato so nekateri namigovali, da je dobil takrat dobil plačilo za podporo Blatterju pri iskanju novega predsedniškega mandata.

UEFA PODPIRA PLATINIJA
Nad odločitvijo komisije je sicer razočarana tudi Uefa. "Pri Uefi smo zelo razočarani nad to odločitvijo, ki je seveda še stvar pritožbe. Uefa podpira pravico Michela Platinija do poštenega procesa in do priložnosti, da očisti svoje ime," so pri Uefi zapisali v sporočili za javnost.