Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

db
db
0 21.12.2015 14:33:29

Klinar: Prebudili smo nogometno zaspano Ljubljano

www.alesfevzer.com
Desni bočni branilec Olimpije je zadovoljen z opravljenim v jesenskem delu sezone.

Denis Klinar je poleti iz velenjskega Rudarja prestopil v ljubljansko Olimpijo, toda začetek sezone mu je močno skazila poškodba zadnje stegenske mišice. Na igrišča se je vrnil sredi septembra in potreboval nekaj časa, da je ujel pravi ritem.

"Fizična pripravljenost mi nikoli ni delala težav, večji problem se je pojavil pri občutku za prostor. Tega pa ne moreš kar tako vrniti čez noč. Ko sem ujel pravi tekmovalni ritem, je bilo bistveno lažje. Tako zame kot za moje soigralce," je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal nekdanji mladi slovenski reprezentant.

SPODRSLJAJ V KRŠKEM
Olimpija je skozi večino jesenskega dela sezone igrala dobro in si nabrala lepo zalogo pred tekmeci, ki pa se je v zadnjih kolih stopila.



"Uvodnih deset tekem je bilo sanjskih. Brez kakršnega koli dvoma smo igrali najlepši nogomet v prvenstvu. Lahko bi dejal, da je bil takšen uvod nepričakovan. V drugem delu pa smo nekoliko padli v formi, kar se je začelo odražati tudi v učinku na zelenici. Zmage so bile tesne, nekateri porazi boleči in nepričakovani (Zavrč in Gorica doma, Krško v gosteh, op. a.), posledično pa se je stopila tudi naša prednost pred najbližjim zasledovalcem. Mnogi so bili razočarani in ogorčeni nad našim porazom v Krškem, a če bi nam nekdo pred začetkom sezone ponudil takšen scenarij, bi ga zagrabili z obema rokama. Kar smo tudi storili. Ne nazadnje smo jesenski del končali na prvem mestu in prebudili nogometno zaspano Ljubljano," na doseženo s ponosom gleda dolgolasi bočni nogometaš.

VELIKO ODVISNO OD NOVEGA TRENERJA
Zmaje je pred zadnjimi tremi koli zmotila tudi selitev kapetana Andraža Šporarja. Slednji je dosegel kar 17 zadetkov v Prvi ligi in se nato dogovoril za prestop v Basel.

"Andražev odhod je zagotovo vplival na učinkovitost ekipe na zadnjih nekaj tekmah. Vendar to ni razlog za slabše rezultate v končnici sezone. Glavna težava je bila v padcu forme celotnega moštva, čeprav imajo tudi ostali posamezniki dovolj kvalitete, ki bi lahko nadomestila omenjeno vrzel v napadu. Veliko bo odvisno od novega trenerja, ki bo vpeljal svoj način dela, in okrepitev, ki se napovedujejo v zadnjih dneh. Prepričan sem, da bo ekipa vsaj enako, če že ne za odtenek močnejša od aktualne. Imamo prednost, ki bi jo lahko ob izkušnjah, katere smo si nabrali v jesenskem delu sezone, v nadaljevanju morali obdržati," je zaključil Klinar.

Članki iz rubrike