Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
17.12.2015 12:49:52
Deli članek:

Najbrž edini: stavil, da bo Leicester ob božiču prvi

vszi

Na eni od angleških stavnic je bila pred začetkom prvenstva vplačana stava, da bo Leicester City ob božiču zasedal prvo mesto.

O letošnji senzaciji v Premier league - Leicester Cityju - je bilo napisano že ogromno člankov, analiz in komentarjev. Najbrž si nihče ni mislil, da bodo "lisjaki" globoko v decembru na vrhu razpredelnice, dve točki pred Arsenalom in tri pred Manchester Cityjem.

A prav to je postalo realnost in le še eno kolo četo Claudia Ranierija loči od tega, da bo ob božiču zasedala vrh lestvice. Ta konec tedna bo Leicester gostoval pri Evertonu in če se bosta Arsenal in Man City na medsebojni tekmi razšla z remijem, potem "lisjaki" na Goodison Parku ne potrebujejo niti točke, da bi zadržali vodstvo.

VPLAČAL JE PET FUNTOV
Prav na takšen scenarij upa Will Kirwaan, ki je že osmega avgusta vplačal pet funtov na to, da bo Leicester ob božiču kraljeval v Premier league. Ali je res tako močno verjel v moštvo s stadiona King Power, ali je le upal na seznacijo, najbrž ne bomo izvedeli nikoli. Gotovo pa je, da je Kirwaan vplačal pet funtov na omenjeno stavo, za katero je količnik znašal nič manj kot 1000.

Če se bo tudi naslednje kolo izšlo po željah Leicestra in Kirwaana, potem bo slednji dobil 5000 funtov (skoraj 7000 evrov). Za vodstvo "lisjakov" na lestvici bo dovolj že točka, če Arsenal ne bo zmagal.