Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
17.12.2015 10:07:48
Deli članek:

Slikoviti Zlatan: Naj si odsekam muslimansko nogo?

Reuters

Švedski zvezdnik se je odzval na izjave francoske političarke Marine le Pen.

V Franciji so v teh dneh v središču pozornosti lokalne volitve, v prvem krogu je dober rezultat dosegla tudi skrajna nacionalistična stranka Nacionalna fronta pod vodstvom političarke Marine le Pen.

Slednja je v preteklosti že znala razburiti javnost s svojimi izjavami, leta 2010 je muslimane, ki molijo na ulici, primerjala z nacističnimi okupacijskimi silami. Prav v torek je bila s strani sodišča v Lyonu spoznana za nedolžno, potem ko so jo zaradi omenjene izjave obtožili razpihovanja sovraštva.

Le Penova pa je v nedavni kampanji ponovno "udarila" po muslimanih. V luči terorističnih napadov v Parizu je izjavila, da bi morali v Franciji zapreti džamije in pripadnike islamske vere izgnati iz države.

ZANIMIV ODGOVOR
Na njene navedbe se je odzval tudi Zlatan Ibrahimović, sin muslimanskega očeta in katoliške matere.

"Moj oče Šefik je musliman, mama Jurka pa katoličanka. Če ta (Le Penova, op. a.) hoče vse muslimane izgnati iz države, kaj naj storim? Naj si eno, muslimansko nogo odsekam in jo pošljem nazaj na Švedsko?" je slikovito povedal nogometni zvezdnik, ki za Paris Saint-Germain igra od leta 2012.

Ibrahimović se je rodil tretjega oktobra 1981 v Malmöju. V preteklosti je bil že na udaru francoskih nacionalistov, potem ko je Francijo v afektu označil za "usrano" državo. Takrat je Ibrahimovića razjezil eden od sodnikov, za svoje izjave pa se je kapetan švedske napake kasneje opravičil.