Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
17.12.2015 12:19:28
Deli članek:

Nogometaš Leicestra: Na koncu ne bomo prvaki

Alžirski nogometaš Leicestra Cityja Rijad Mahrez ne verjame, da bo s svojimi soigralci do konca vztrajal na prvem mestu premier lige.

"Ne bomo osvojili naslova državnih prvakov," je smela, odkrita, morda objektivna, predvsem pa pesimistična izjava krilnega napadalca trenutno vodilnega moštva angleške lige. Mahrez je takšno izjavo podal v prepričanju, da je njegovo moštvo prešibko za dosega tako visokega cilja: "Res mislim, da nimamo dovolj močnega moštva, da bi nam to uspelo. V tem trenutku smo prvi, ampak veliki klubi se bodo gotovo prebudili in v pravem trenutku zaigrali tako, kot znajo."

Štiriindvajsetletni Alžirec je v tej sezoni dosegel 11 zadetkov in je ob Jamieju Vardyju najzaslužnejši za presenetljivo prvo mesto po 16. krogih. Nanj so postali pozorni številni evropski klubi, vseeno pa bo tudi po zimskem prestopnem roku bržčas še naprej na voljo trenerju Claudiu Ranieriju. "Za mene je najbolje, da ostanem v Leicestru do konca sezone. Ta klub se je zelo potrudil, da me je pripeljal iz Le Havra, kar cenim. Takrat sem sprejel ponudbo, čeprav nisem dobro poznal kulture in načina življenja v Angliji. To je bila tvegana poteza. No, danes sem srečen, da sem sprejel ta izziv in vstopil v Premier ligo," je dejal Mahrez.

Leicester City je v 16 krogih osvojil 35 točk, ob 10 zmagah in petih remijih je doživel le en poraz - v 7. krogu ga je na domačem stadionu z 2:5 odpravil Arsenal. In ravno topničarji so tudi prvi zasledovalci senzacije angleškega prvenstva.