Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
16.12.2015 20:01:21
Deli članek:

Copa America prvič v zgodovini zunaj južne Amerike

Copa America, južnoameriško nogometno prvenstvo, se bo ob 100. obletnici naslednje leto podalo na gostovanje na severni del celine. Prireditelji pa so danes sporočili, da bo finale južnoameriškega prvenstva gostil stadion za ameriški nogomet MetLife v East Rutherfordu v New Jerseyju, ki sprejme 82.000 gledalcev.

Stadion je domovanje newyorških ekip ameriškega nogometa New York Giants in New York Jets. Ameriška nogometna zveza je danes sporočila, da bo 26. junija 2016 na njem tudi vrhunec dogajanja Cope Americe.

Stadion MetLife, ki so ga odprli leta 2010, je doslej gostil tekmi ameriške reprezentance proti Argentini in Braziliji, ti državi pa sta leta 2012 tam igrali tudi prijateljsko tekmo pred 81.994 navijači. Stadion je leta 2014 gostil tudi Super Bowl, finale lige NFL ameriškega nogometa.

Južnoameriško prvenstvo bo naslednje leto sploh prvič potekalo izven ožje domovine. Južnoameriške zveze so se za začasno širitev odločile v počastitev stote obletnice prve izvedbe tekmovanja, poleg desetih južnoameriških ekip pa bo na njem nastopilo še šest severnoameriških. Ameriški stadioni bodo prizorišče bojev Cope Americe med 3. in 26. junijem. Druge podrobnosti tekmovanja, razdelitev v skupine ter natančne urnike tekem bodo razkrili v četrtek.

Poleg East Ruherforda bodo južno- in severnoameriški nogomet čez pol leta gostili še v Foxboroughu, v Chicagu, Houstonu, Pasadeni, Orlandu, Philadelphii, Phoenixu, San Franciscu in Seattlu.