Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.11.2015 10:40:53
Deli članek:

Kot jim je obljubil v zaporu ... in še avtogol za povrhu

Napadalec Watforda Troy Deeney je pretekli konec tedna spisal neverjetno zgodbo o vrnitvi iz zapora, obljubi in kopici smole.

Deeney je na sobotnem obračunu Watforda in Manchester Uniteda pustil pečat z zadetkom iz enajstmetrovke, s katerim nekaj minut pred koncem tekme izenačil na 1:1. No, pa tudi z avtogolom, ki ga je po spletu okoliščin zabil v sodniškem podaljšku in s katerim so rdeči vragi vendarle prišli do nujnih treh točk.

Zanimivo in nevsakdanje že samo po sebi, še toliko bolj pa, če poznamo zgodbo o tem, kako je Deeney tekmo dočakal in kdo si jo je na njegov račun ogledal. Gre namreč za nekdanjega prestopnika, ki je moral zaradi napada in pretepa v nočnem klubu leta 2012 preživeti kar nekaj mesecev zaporu, preden je stopil na drugačna pota.

 Tedaj si je celico za lažje prestopnike delil s skupino navijačev Manchester Uniteda, stkale so se vezi in pred slovesom jim je obljubil: "Če bom kadarkoli v karieri igral proti Manchester Unitedu, vam bom nabavil vstopnice in vas povabil." Igral je v nižji ligi in je bil od take tekme še daleč, toda dejansko je prilezel do prve in v soboto je držal besedo.

Vsi njegovi zaporniški prijatelji, ki so svoje prav tako že odslužili, so vstopnice dobili, dobili pa so še več od tega. Namreč zadetek, ki je njihovemu Manchester Unitedu prinesel zmago. Seveda ne nalašč, mladenič je hotel najbolje, a usoda je včasih resnično tako zelo kruta, da bolj ne bi mogla biti.