Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.11.2015 09:05:35
Deli članek:

Gonja proti klubu zaradi ... pomora mačk!?

Tako navijači kot nasprotniki odločno protestirajo proti odgovornim v klubu, ki se je na nedopusten način lotil težave s potepuškimi mačkami.

Egipčanski velikan Al Ahly je eden najbolj uglednih afriških klubov, toda včasih ugled pomeni še kaj več kot zgolj dosežke na igrišču. In prav nič uglednega ni pri načinu, na katerega so Egipčani opravili s "težavo". V njihovem centru za trening so se preveč namnožile potepuške mačke, in ko je bilo odgovornim v klubu vsega dovolj, so stvari vzeli v svoje roke

Na žalost jim pri tem ni prišlo niti na misel, da bi se zadeve, ki zagotovo je lahko moteča, lotili na human način. Več kot sto mačk so preprosto pobili; nekatere zastrupili, druge celo polovili in likvidirali. Prizori so bili resnično grozljivi in nič ni čudnega, da so se proti klubu dvignili ne le aktivisti, temveč tudi mnogi drugi ljubitelji živali.

Ker pa Egipt z vsem spoštovanjem ni ravno država, kjer bi pravice živali igrale posebej vidno vlogo, kakšnih resnejših ukrepov proti Al Ahlyju ni mogoče pričakovati. Čeprav bi, o tem ni nobenega dvoma, bili več kot na mestu.