Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
12.11.2015 09:49:53
Deli članek:

Drogirani brat hrvaškega reprezentanta osumljen poskusa umora

Reuters

Nogometaš Hamburger SV se sooča s težavami v družini, njegovemu bratu namreč grozi do šest let zapora.

Za občasnim hrvaškim reprezentantom Ivom Iličevićem je nekaj težkih ur. V sredo zjutraj se je bil namreč njegov brat Jozo s strani nemške policije aretiran zaradi suma poskusa umora in fizičnega napada.

Incident se je zgodil v sredinih jutranjih urah v baru v Aschaffenburgu, sicer rojstnem kraju Iva Iličevića, ki trenutno nastopa za Hamburger SV.

UMIRIL GA JE ŠELE TRETJI

Po pisanju Bilda se je 25-letni Jozo Iličević nekaj minut pred deseto uro zjutraj zapletel v spor s trojico moških. Z ostrim predmetom naj bi v glavo udaril 33-letnika, ki je bil težje poškodovan in takoj po pretepu odpeljan v bolnišnico na operativni poseg.

V bolnišnici se mu je, resda z lažjimi poškodbami, pridružil še 39-letnik, Joza pa naj bi obvladal šele tretji član skupinice, 41-letni moški. Slednji je umiril Iličevića še pred prihodom policije.

UPIRAL SE JE ODVZEMU KRVI

"Ne želim dajati izjav, nisem še govoril z bratom," je za Bild dejal Ivo Iličević. Njegovemu bratu preti dolgoletna zaporna kazen, v četrtek bo stopil pred sodnika. Za poskus umora in napad bi lahko dobil kazen petih do šestih let v zaporu, poleg tega so organi pregona posumili, da je bil pod vplivom prepovedanih substanc.

"Osumljeni je kazal očitne znake vpliva prepovedanih substanc, zato smo mu odvzeli vzorec krvi, čemur se je sicer upiral," je povedal predstavnik lokalne policije Michael Sommer.

28-letni Ivo Iličević je sicer zbral osem nastopov za hrvaško člansko izbrano vrsto, ob tem je zabil en zadetek. V mandatu Nika Kovača je bil pogosto član zborov "ognjenih", a so ga nekajkrat ustavile poškodbe.