Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.11.2015 11:25:43
Deli članek:

Ter Stegnova neodgovornost, ki ni bila kaznovana (video)

Profimedia

Vratar Barcelone Marc-Andre Ter Stegen je z novo neodgovorno potezo brez dvoma razjezil svojega trenerja Luisa Enriqueja.

Da je 23-letni nemški vratar odličen čuvaj mreže, ni nobenega dvoma. Tako kot ni nobenega dvoma, da zaradi svoje mladosti, razposajenosti včasih stori kakšno nepotrebno potezo, ki bi jo mnogi označili kot neumno, še posebej pa bi ji tako oznako pripisali trenerji. 

Nič drugače ni bilo niti v sredo, ko so Katalonci s 3:0 ugnali beloruski Bate Borisov, pri rezultatu 1:0 za Barcelono pa je Ter Stegen zapustil svoja vrata, prestregel podajo, namenjeno enemu izmed nogometašev Bateja, nato pa se je, namesto, da bi žogo enostavno poslal v avt, "zagradil" in začel s preigravanjem tekmeca. To mu je uspelo, tako kot mu je uspela podaja do soigralca, vse skupaj je bilo videti mojstrsko, toda prepričani ste lahko, da mu jih je zaradi te poteze trener Barcelone Luis Enrique pošteno "napel" med polčasom. 

Kdo ve, morda se želi Ter Stegen po igri čim bolj približati reprezentančnemu kolegu Manuelu Neuerju, a tako vratarju Barcelone kot čuvaju mreže Bayerna se je takšno početje že maščevalo, zato bi bilo verjetno bolje, da bi z njim prenehala. 

Kaj točno je storil Ter Stegen pa si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.