Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
05.11.2015 10:27:45
Deli članek:

Blatter imel osem milijonov plače?

vszi

Kot da ne bil imel nekdanji predsednik mednarodne nogometne zveze že dovolj težav, so se mu kot kaže na glavo zgrnile še nove.

79-letni Joseph Blatter trenutno preživlja hude čase, ki pa si jih je zakuhal sam. Najprej Fifa škandal, ki je prišel v javnost in je poskrbel, da se je moral Sepp odpovedati predsedniškem stolčku, potem pa se je na Seppa spravilo še švicarsko tožilstvo, ki nekdanjega predsednika Fife zaradi kršitve poslovnega zaupanja.

V primeru, da ga bodo spoznali za krivega Blatterju grozi zaporna kazen do pet let ali denarna kazen s šestmestno številko.
Predsednik švicarskega kluba Sion Christian Constantin, ki naj bi bil Blatterjev znanec, je v pogovoru za televizijo TV5 Monde povedal, kako se je kopičil denar na Fifi, kateremu pa se kasneje posamezniki niso mogli upreti. "Denar od televizijskih pravic je napolnil blagajno Fife in Uefe, nekaterim pa je kot kaže zmešal glavo. Plače uradnikov na Fifi so podivjale in izropale nogomet," je povedal Constantin.  

In predsednik Siona je dodal še nekaj pikantnih podrobnosti. "Z Blatterjem sem v dobrih odnosih. Velikokrat sva govorila o težavah, vendar me ni nikoli poslušal, da so plače presegle vse mere. Predsednik zveze je dobival plačo osem milijonov evrov na leto, generalni sekretar pa skoraj pet," je razkril Constantin, ki je sicer znan po tem, da ta medije ne govori najlepše o funkcionarjih zvez - to so občutili že odgovorni ljudje švicarske zveze, pa evropske zveze in zdaj tudi Sepp.