Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.11.2015 23:04:33
Deli članek:

Bayern razbil Arsenal, Zenit v osmini finala

V osrednji tekmi sredinega sporeda 4. kroga nogometne lige prvakov je münchenski Bayern s 5:1 premagal Arsenal in se mu učinkovito oddolžil za poraz pred 14 dnevi.

Bavarska prestolnica je bila prizorišče osrednjega derbija večera. A domači klub je kmalu pokazal, da ga status derbija ne zanima. Nemci so začeli odločno ter takoj povzročili veliko težav obrambi topničarjev. Vratar Petr Čech se je nekajkrat izkazal, toda ob hitri akciji Roberta Lewandowskega, natančnem strelu ob vratnici Thomasa Müllerja in izjemnem strelu od daleč Davida Alabe je bil nemočen.

Gostje so sicer dosegli gol, s katerim bi bilo 1:1, a so ga sodniki zaradi igranja z roko Mesuta Özila razveljavili. V drugem delu je Bayern ublažil ritem, vseeno pa prek povratnika po poškodbi Arjena Robbna in Müllerja dosegel še dva gola za popoln polom Arsenala, ki je dosegel samo častni gol. Ker je v drugi tekmi skupine Olympiakos premagal zagrebški Dinamo, so topničarji zelo daleč od osmine finala.

Barcelona je medtem s 3:0 premagala Bate in prišla enako blizu osmini finala kot Bayern. V prvem polčasu je Neymar izkoristil najstrožjo kazen po prekršku nad Munirjem El Haddadijem, v drugem pa sta v polno zadela Luis Suarez in pred koncem še enkrat Neymar za končnih 3:0. Potem ko je Roma premagal Bayer, so Katalonci praktično že osvojili prvo mesto v skupini.  

Presenetljivi Zenit je z dvema zadetkoma Artoma Dzjube v gosteh premagal Lyon, z 12 točkami iz štirih tekem pa že ima vozovnico za osmino finala. Gent je z minimalnim izidom, gol je dosegel Sven Kums z bele točke, premagal Valencio.

Porto je v gosteh premagal Maccabi Tel Aviv s 3:1, londonski Chelsea pa je vsaj začasno ustavil majanje stolčka Joseja Mourinha, saj je slavil proti kijevskemu Dinamu z 2:1. Pri Dinamu je Aleksandar Dragović po enkrat zadel svojo in mrežo tekmecev, zmago je Londončanom prinesel gol Williana v 83. minuti.