Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.10.2015 16:22:24
Deli članek:

Homoseksualci v nogometu: Dvojno razkritje in prvo zanikanje

vszi

V prihajajočih mesecih naj bi dva znana angleška nogometaša razkrila svojo istospolno usmerjenost.

Otoški mediji trdijo: še pred začetkom nove sezone bosta dva sila znana nogometaša iz Anglije, eden naj bi bil celo član angleške reprezentance, razkrila svojo istospolno usmerjenost! Kaj takšnega je v svetu nogometa skorajda nepredstavljivo, še zlasti v Angliji. Nazadnje je bilo temu tako leta 1990, ko je Justin Fashanu razkril, da je homoseksualec. Toda potem je bil deležen hudih pritiskov, imel je resne težave pri iskanju delodajalca, odrekel se mu je celo brat, prav tako nogometaš, bil je ožigosan in vse skupaj ga je pripeljalo do roba. Osem let kasneje je storil samomor.

Se torej čudite, da je homoseksualnost med nogometaši tabu tema? Toda časi se spreminjajo in vedno več je takšnih, ki so stopili iz vrste in razkrili, kar so dolgo skrivali. Občasni ameriški reprezentant Robbie Rogers se je javno izpovedal leta 2013, leto po koncu svoje kariere je istospolno usmerjenost razkril Nemec Thomas Hitzlsperger, Belgijec Jonathan De Falco pa je po koncu brcanja žoge postal celo igralec v homoseksualnih pornografskih filmih! Toda takšnih, ki bi imeli dovolj poguma, v preteklosti vendarle ni bilo veliko. Ampak zdaj po napovedih otoških medijev prihaja razkritje, ki bo odmevalo po vsem svetu.

Angleški časnik The Mirror pravi, da sta kar dva zelo znana angleška nogometaša iz premier lige več ali manj pripravljena na to, da iskreno spregovorita o svoji skrivnosti. Ob tem naj bi imela tako podporo angleške zveze, kakor tudi svojih svojih klubskih šefov. Vsi se seveda sprašujejo, kdo sta omenjena nogometaša, mi se lahko recimo vprašamo tudi, ali je eden ob obeh v kvalifikacijah za Euro 2016 zaigral na dveh tekmah s Slovenijo?

Da je že objava v omenjenem časniku dvignila ogromno prahu, je razumljivo, številni se predvsem na svetovnem spletu sprašujejo o nogometaševih identitetah. Marsikateri so "svoj denar" stavili na Luka Shawa iz Manchester Uniteda, zaradi česar se je slednji celo odzval na twitterju in ostro zanikal vse skupaj. "Nisem jaz, zato lahko zdaj vsi utihnete," je odločno poudaril 20-letni Shaw.