Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.10.2015 12:14:09
Deli članek:

Nekoč tresel mreže, danes prevaža mrliče

Včasih je bil junak navijačev St. Paulija, danes pa se Nico Patschinski preživlja tako, da vozi avto. A ne kakršnegakoli, sedi za volanom črnega karavana.

St. Pauli je za številne Hamburžane in tudi veliko tistih drugod po Nemčiji (ter izven nje) kultni klub, igralci, ki se izkažejo v njem, pa junaki, katerih imena izgovarjajo s spoštovanjem. Nico Patschinski je eden od njih, do tega statusa je prišel z igranjem v rjavem dresu v letih 2000 do 2003 in predvsem z zadetkom Bayernu leta 2002 za zmago St. Paulija z 2:1. Takrat so se kot za med prodajale majice, ki so jih dali natisniti v klubu in na katerih je pisalo "zmagovalci nad zmagovalcem svetovnega pokala".

Tri leta v St. Paulija so bila vrhunec kariere Patschinskega, ki se je potem selil po različnih klubih, toda nikjer ni imel takega uspeha. Pri 38 letih še danes brca žogo v eni od nižjih lig, a bolj ali manj za rekreacijo, saj možakar že nekaj let hodi v službo. Zaslužek iz nogometa je namreč izpuhtel, ostal v casinojih, kamor je redno zahajal in še bolj redno izgubljal. Zaradi dolgov si je moral poiskati zaposlitev in našel jo je kot dostavljalec paketov.

In bil zanesljiv ter predvsem točen. To ni ušlo eni od rednih strank, ki mu je zato ponudila, da bi delal zanjo. Ta stranka pa ni bil nihče drug kot lastnik pogrebnega podjetja. Patschinskega je prepričal za menjavo delovnega mesta in tako nekdanji napadalec danes nosi črno obleko in prevaža krste.