Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
12.10.2015 08:35:16
Deli članek:

Navijači pozdravili svojo malo junakinjo

Privrženci italijanskega tretjeligaša Foggie so si močno prizadevali za uspešno operacijo malčice enega od navijaških vodij in navdušeno pozdravili njeno vrnitev iz bolnišnice.

Sploh ekstremne navijaške skupine veljajo za precej grobe, toda ko je šlo za hčerko enega od vodij, so v Foggii pokazali povsem drugačen obraz. Ko so mali Mariki odkrili tumor na možganih, se je združilo celotno mesto, vodilno vlogo pri prizadevanjih za čim prejšnjo ozdravitev pa so prevzeli prav do tedaj zloglasni ultrasi. 

Foggia je sicer svojčas nastopala v prvi italijanski ligi, zdaj preživlja povsem drugačna čase v tretji, a se je spravila na naslovnice s solidarnostjo, ki so jo skupaj pokazali mesto, klub ter njegovi navijači. Ves čas so napeto spremljali dogodke v zasebnem življenju dolgoletnega navijača; posebej v zadnjih dneh, ko je svojo punčko pospremil na nujno operacijo.

Ta je bila zelo zapletena, malčica je tudi preživela nekaj časa v umetni komi, toda nato so jo iz nje zbudili, pred nekaj dnevi pa se je lahko tudi vrnila domov. In ne samo to. Pretekli konec tedna je bila že toliko pri močeh, da jo je oče lahko prinesel na stadion. Pri čemer so bili prizori seveda izjemno ganljivi.

Foggia ima precej prevelik stadion za svojo aktualno realnost, tako da je videti precej prazen. Toda treba je vedeti, da je nanj tokrat prišlo posebej veliko gledalcev, ki so navdušeno pozdravili svojo malo junakinjo. Seveda ji je klub dovolil sprehod po zelenici pred tretjeligaško tekmo, prav poseben sprejem ji je pripravila ekstremna navijaška skupina.

Izkazali pa so se tudi navijači gostujočega moštva, privrženci Lecceja, ki so dodali svoje h kulisi, ki si jo lahko ogledate v posnetku. Sicer pa malo Mariko po odstranitvi tumorja čaka še dolga pot do morebitnega popolnega okrevanja, a zdravniki verjamejo, da bi ga nekega dne lahko dosegla.