Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.09.2015 17:20:07
Deli članek:

Barcelona brez nenadomestljivega Messija še bolj ranljiva

Reuters

Barcelona se pripravlja na prvo tekmo brez poškodovanega zvezdnika Lionela Messija.

Nogometaši Barcelone so se konec tedna znašli v nezavidljivem položaju. Moštvo, ki ga že tako mučijo poškodbe, je ostalo še brez prvega zvezdnika Lionela Messija. Trener Luis Enrique priznava, da ga ne morejo nadomestiti, zato upa, da bo predvidenih osem tednov njegovega okrevanja Barca zdržala s čim manj težavami.

Barcelona se bo morala znajti brez Messija najmanj sedem tednov, to je najbolj optimistična različica okrevanja po poškodbi vezi levega kolena. Enrique je na novinarski konferenci pred evropskim nadaljevanjem, v ligi prvakov Katalonce v torek čaka nemški Bayer s slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom, opozoril, da Messija preprosto ne more zamenjati nihče drug.

"Takšen igralec je nenadomestljiv. V pripravah na sezono smo sicer že igrali brez njega, Luisa Suareza ali Neymarja, toda zdaj bo povsem drugače. Za nas bo pravi izziv, kako igrati brez najboljšega igralca na svetu," je dejal strateg Barcelone.

Messi bo predvidoma moral počivati na ligaških tekmah s Sevillo, Rayom Vallecanom, Eibarjem, Getafejem in Villarrealom, v ligi prvakov pa ga ne bo na tekmah z Bayerjem in obeh dvobojih z Batejem. Enrique pa je optimist in upa, da bo Argentinec nared do prvega mejnika v sezoni, clasica z madridskim Realom 21. novembra: "Leo je bil včeraj po zdravniškem pregledu dobro razpoložen. Mislim, da je čas na njegovi strani."

Tudi Ivan Rakitić poudarja, da bo moštvo brez Messija moralo zaigrati drugače, bolj odgovorno in prevzeti ključno vlogo argentinskega zvezdnika. "Messijeva poškodba nas je zelo prizadela. Boli, ker smo ostali brez najboljšega igralca na svetu, obenem pa je za nas to tudi motiv, da igramo in zmagamo tudi brez njega," pravi hrvaški nogometaš in dodaja: "Vseeno pa upamo, da se bo vrnil čim prej."

Po slabi novici na sobotni tekmi z Las Palmasom so sicer v katalonskem taboru našli tudi nekaj dobrih. Takšna je predvsem tista o vratarju Claudiu Bravu, ki se vrača po poškodbi in bo v ponedeljek že lahko treniral, saj je prav vratarsko mesto eno najbolj ranljivih v ekipi blaugrane. Drugi vratar Marc-Andre ter Stegen se namreč doslej ni preveč izkazal, prejel je 16 zadetkov, nekaj od teh po lastnih hudih napakah.

vszi