Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.09.2015 14:32:38
Deli članek:

Igral je za Irsko, ji obrnil hrbet in si nakopal gnev navijačev

Profimedia

Mladi in nadarjeni Jack Grealish je razočaral navijače irske nogometne reprezentance. Odločil se je namreč za drugo državo.

Bitka za reprezentančne usluge mladega, a sila nadarjenega Jacka Grealisha je zaključena. Šele 20-letni vezist Aston Ville se je odločil, da bo nosil dres Anglije, čeprav je od leta 2011 dalje odigral kar nekaj tekem v dresih mladih reprezentanc Irske. Ko si je prvič nadel irski dres, kakopak še ni bil kdo ve kako znan. Toda z dobrimi igrami je prišlo tudi zanimanje Anglije in v zadnjih mesecih se je v ozadju odvijala prava bitka za njegove usluge. A Grealish je dolgo molčal; do danes, ko je javnosti le predstavil svojo odločitev.

"Odločil sem se, da bom svojo pripadnost izrekel Angliji. Ni bila lahka odločitev, saj ima Irska zaradi moje družine pri meni pomembno mesto. Toda odločil sem se, da bom zastopal državo, v kateri sem se rodil," je na twitterju pojasnil obetavni krilni nogometaš, ki se je rodil v Solihullu pri Birminghamu, iz Irske pa prihajata oba njegova dedka in tudi ena od njegovih babic.

ki je zadnjo tekmo v dresu z irskim grbom odigral avgusta lani. Kasneje je bil vpoklican tudi v člansko reprezentanco, a je vabilo zavrnil. Oktobra so v javnost prišle informacije, da se je ne glede na vse odločil za Irsko, a je nogometaš to odločno zanikal. Še marca letos ga je irska zveza izbrala za najboljšega mladega irskega nogometaša leta, toda maja je Grealish nato spet zavrnil povabilo v člansko selekcijo. Zanimivo, tedaj tudi za prijateljsko tekmo z Anglijo, za ta obračun ga je želel vpoklicati tudi angleški selektor Roy Hodgson, a si je premislil, saj ni želel prilivati dodatnega olja na ogenj.

Kljub vsemu sta se Hodgson in Grealish avgusta sestala in zdaj ni prav nobenega dvoma več, da je angleškemu selektorju uspelo. Mladeniča je prepričal, izbral je Anglijo. Irski navijači pa kakopak ne skrivajo ne razočaranja ne besa.