Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.09.2015 15:47:20
Deli članek:

Sebastian Giovinco se zabava v ligi MLS (video)

Profimedia

Italijanski nogometaš Sebastian Giovinco navdušuje v Severni Ameriki, na tekmi s Chicagom je navdušil z res vrhunsko potezo.

Ko je odšel v ligo MLS, je dejal, da je za Toronto podpisal, ker ga v Evropi nihče več ni želel. Toda Sebastian Giovinco dokazuje, da pri osemindvajsetih zagotovo še ni za odstrel. Mali Italijan, ki v višino meri vsega 162 centimetrov, je namreč v tem trenutku prvi zvezdnik lige MLS, čeprav tam igra nemalo znanih nogometnih obrazov. Nogometaš Toronta se v Severni Ameriki dejansko zabava – gole zabija kot po tekočem traku, asistence zbira kot za šalo, hkrati pa se je doslej že podpisal pod kar nekaj mojstrovin.

Nazadnje na tekmi s Chicagom, ki so ga Kanadčani premagali s 3:2. V zapisniku piše, da je Giovinco prispeval dve podaji, toda gol, ki so ga uradno pripisali Jonathanu Osoriu, je bil več ali manj delo njegove mojstrske poteze. Giovinco je mrežo Chicaga zatresel iz skorajda nemogočega kota, toda po žogi je z zunanjim delom nogometnega čevlja zadel tako dobro, da je ne glede na vse končala v mreži.

Kako nekdanji nogometaš Juventusa blesti v ligi MLS, priča statistika: Giovinco je doslej odigral 29 tekem, zabil kar 19 golov, kar ga uvršča na drugo mesto lestvice strelcev, in zbral tudi 16 asistenc, kar ga uvršča na prvo mesto lestvice najboljših podajalcev.