Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
27.09.2015 10:39:00
Deli članek:

Vratar iz svoje polovice iz prostega strela

Norveški vratar Hakan Opdal je svojega kolega na drugi strani premagal z natančno odmerjenim strelom s sovje polovice igrišča.

Zadetki iz svoje polovice igrišča so že tako ali tako spektakularni in deležni velikega zanimanja, če pa takšnega doseže vratar, potem je to seveda dosežek brez primere. Takšen je v petek zvečer uspel vratarju norveškega prvoligaša Starta, Hakan Opdal je v 66. minuti zadel za izenačenje.

Spektakularni zadetek je na stadionu Ulleval v Oslu poskrbel tudi za končni izid srečanja med Valerengo in Startom. Večina od dobrih 8 tisoč navijačev je navdušenje nad videnim hitro potlačilo v sebi, prevladala je pač jeza zaradi prejetega zadetka. Na drugi strani se je 33-letni vratar, v letih 2006 in 2007 tudi najboljši čuvaj mreže na Norveškem in takrat norveški reprezentant, prešerno veselil dosežka.

Tovrstni zadetki so kot kaže v modi. Legendarni zadetek Mileta Ačimovića na tekmi z Ukrajino v dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu letos praznuje že 16 let. Bolj sveža sta, denimo, zadetka Mikela San Joseja in Alessandra Florenzija, ki sta osmešila vratarja Barcelone Marca-Andrea Ter Stegna, petkova poteza Opdala pa je vendarle dosežek, ki prekaša vse naštete. Iz svoje polovice igrišča je zadetek dosegel vratar, vendar pozor: dosegel ga je iz prostega strela.

X