Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.09.2015 14:57:03
Deli članek:

Kitajec pred vrati Reala?

Reuters

Čeprav se je nekaj časa govorilo, da bo Kitajec Zhang Linpeng okrepil Chelsea, se to očitno ne bo zgodilo.

Kitajski reprezentančni branilec ima kot vse kaže drugače začrtano pot. Če gre verjeti informacijam, ki prihajajo iz njegove domovine, potem bo 26-letnik kariero nadaljeval v madridskem Realu.

Linpeng je trenutno član moštva Guangzhou Evergrande, ki je v zadnjih štirih sezonah osvojilo naslov kitajskega prvaka. Fant je eden izmed najboljših nogometašev s svoji državi in ga krasi odlično tehnično znanje, zaradi uspešnih ofenzivnih predstav (na 146 tekmah je dosegel 13 golov in prispeval 21 podaj) pa so ga mnogi že označili kot kitajskega Sergia Ramosa,

Z nogometnega vidika se zdi presenetljivo, da bi se galaktiki odločili za nakup še enega napadalno usmerjenega branilca, saj imajo v svojih vrstah prej omenjenega Ramosa, Varana, Pepeja in Nacha.

Vendar je pri tem precej pomembnejša ekonomska plat posla, saj je kitajsko tržišče izjemno veliko, z nogometašem iz te države v svojih vrstah pa bi precej pridobili na priljubljenosti med tamkajšnjimi ljubitelji najpomembnejše postranske stvari na svetu. Prodaja klubskih artiklov bi se povečala, s tem pa tudi zaslužek madridskega kluba.

Zhang Linpeng je za kitajsko izbrano vrsto do zdaj zbral 46 nastopov in dosegel pet zadetkov.