Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
23.09.2015 09:48:33
Deli članek:

Zvezda v težavah. Kje najti 3,9 milijona evrov?

Nekdanji velikan z Marakane še naprej na robu preživetja.

Crveni zvezdi v srbskem prvenstvu kaže zelo dobro. Po desetih krogih je na vrhu lestvice in ima pred večnim tekmecem Partizanom, ki ima sicer tekmo manj, že deset točk prednosti, toda na Marakani vendarle še naprej imajo tudi dovolj razlogov za zaskrbljenost. Razmere v klubu so namreč še vedno vse prej kot obetavne, denarja kronično primanjkuje, dolgov je vse več. Nekdanji evropski prvak je na robu preživetja in kaj lahko bi se ponovilo leto 2013, ko je imel prepoved nastopanja v evropskih pokalih.

To naj bi se skoraj gotovo zgodilo v primeru, če beograjski rdeče-beli do 15. oktobra ne bodo poravnali 3,9 milijona dolgov. Časa je zelo malo, dodatno težavo predstavlja spoznanje, da so za 11. oktober napovedane volitve novega vodstva kluba. Crvena zvezda je pod drobnogledom Uefe, ki zahteva izpolnjevanje obveznosti in do dolžnikov gotovo ne bo imela milosti.

Beograjčani morajo poravnati 300 tisoč evrov dolgov do klubskih uslužbencev, 1,1 milijona evrov igralcem iz aktualne zasedbe, 1,2 milijona nekdanjim igralcem, sedanjim trenerjem okrog 10 tisoč evrov, nekdanjim trenerjem 92 tisoč evrov in drugim klubom 1,1 milijona evrov.

Bodo na Marakani v kratkem času zbrali dovolj denarja, potem ko so nekateri pokrovitelji prekinili sodelovanje, zaradi dinamike izplačil pa naj bi bil vložek Gazproma na voljo šele ob koncu leta.