Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.08.2015 08:57:05
Deli članek:

Trije v zadnjem krogu

Arsen Perić

V zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov so se s svojimi klubi uvrstili trije slovenski nogometaši - Robert Berić z Rapidom, Branko Ilić z Astano in Gregor Balažic s Partizanom.

Potem, ko je že v torek blestel krški napadalec v zelen dresu kluba iz avstrijske prestolnice, sta se sinoči pred vrati raja znašla še Ilić in Balažic.

Po pravi drami je Astani, mariborski nočni mori, uspelo izločiti moštvo iz glavnega mesta Finske. Zadnjemu od slovenskih igralec je sinoči uspelo Balažicu, ki je v črno-belem dresu Partizana odigral celo tekmo.

Beograjčani niso imeli lahkega nasprotnika, saj jim je nasproti stala nekoč slovita Steaua iz Bukarešte. Na prvi tekmi je bilo 1:1, po prvem polčasu srečanja v Beogradu pa je kazalo, da bodo Romuni prišli vsaj v Ligo Europa. Črno-beli so sicer povedli v 8. minuti (Babović), toda igralci Steaue so pritisnili in do konca polčasa obrnili rezultat v svojo korist (Muniru 11., Hamrun 32.).

Več kot 30.000 gledalcev na stadionu ni bilo zadovoljnih z učinkom srbskih prvakov v prvem delu tekme, tako kot verjetno ne trener Zoran Milinković. V drugi polčas so domači krenili zelo odločno, ključni trenutek tekme pa se je zgodil v drugi minuti drugega polčasa, ko je Varela nad Brašancem naredil prekršek za enajstmetrovko, poleg tega pa je Romun dobil še rdeči karton (čeprav se je zdelo, da je bil prekršek izven kazenskega prostora). Toda Božinov ni zadel z bele točke, saj se je zatresla le vratnica. Beograjčani so pritisnili in v 60. minuti končno uspeli kronati premoč z golom. Zadel je Jevtović. Tekma je bila po izenačenju spet odprta, malce omotične nasprotnike pa je devet minut po izenačenju mojstrsko matiral še Živković. Piko na i je postavil v 91. minuti Trujić, ki je v igro vstopil le minuto prej.

Partizan si je tako že zagotovil jesen v evropskih pokalih, njihovi morebitni nasprotniki v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pa so: Basel, Celtic, APOEL, Bate Borisov in zagrebški Dinamo.

Sinoči so predzadnje ovire preskočili še Celtic, CSKA Moskva, Bate Borisov, Basel, Brugge, Malmö, Šahtar, Skenderbeu Korca in Maccabi Tel Aviv.