Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
05.08.2015 18:45:50
Deli članek:

Mariborski krvniki v zadnjem krogu kvalifikacij (video)

Drago Wernig - TAKA

Kazahstanci so si že zagotovili skupinski del lige Europa.

Nogometaši Astane, ki so uničili mariborske evropske sanje, so bili uspešni tudi v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, boljši so bili od Helsinkov. Varovanci Stanimirja Stoilova so si na prvi tekmi na Finskem z remijem brez golov zagotovili odlično izhodišče, ki so ga pred svojimi navijači unovčili z zmago 4:3. Po srhljivki! Gostje so namreč v prvem polčasu že vodili z 2:0, v polno sta zadela Ousman Jallow (4) in Gideon Baah (42), toda Patrick Twumasi je tik pred odmorom svojo ekipo vrnil med žive. Roger Canas je bil v 47. minuti z bele točke uspešen za 2:2, manj kot deset minut zatem je Dmitrij Šomko poskrbel za evforijo v Astana Areni - 3:2. In kakšen zadetek je to bil! Šomkov je poskušal poslati predložek, žogo pa je zadel tako, da je končala v mreži.

V 71. minuti si je strelec prvega domačega gola Patrick Twumasi prislužil izključitev, v 86. minuti pa so se gostje veselili izenačenja, najstrožjo kazen je realiziral Erfan Zeneli. Ta izid jih je vodil v nadaljnje tekmovanje in zdelo se je, da so dokončali posel, ampak na koncu so se vendarle veselili Kazahstanci, Evgenij Postnikov je v tretji minuti sodnikovega dodatka zadel za končnih 4:3 in poskrbel za veliko evforijo v osrčju Azije. 

Branko Ilić je v dresu Astane, ki si je kakopak že zagotovila tekmovanje v skupinskem delu lige Europa igral v prvem polčasu in si prislužil rumeni karton.