Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.08.2015 16:28:59
Deli članek:

Zbežali na tribuno in izginili v noč (video)

youtube

Z grobo igro so izzvali navijače nasprotne ekipe, nakar so morali celo bežati pred njimi. Nogometaši Ashdoda še nekaj časa ne bodo pozabili gostovanja v Bolgariji.

Prijateljske tekme naj bi bile predvsem to, kar pove že njihovo ime – prijateljske. A nič kolikokrat se je že zgodilo, da so bile vse prej kot to. Nova zgodba o nasilju na obračunu brez pravega tekmovalnega naboja prihaja iz Bolgarije.

V Sofiji sta se pomerila CSKA in Ashdod iz Izraela, težave pa so se začele tik pred koncem. Ko je eden od nogometašev Ashdoda grobo startal na tekmeca in si prislužil rdeči karton, so se igralci na igrišču začeli prerivati. S tem so očitno navijačem CSKA-ja poslali signal, da se lahko "veselici" pridružijo tudi oni. Pa so se; najprej so na goste začeli metati razno razne predmete, nato so jih začeli še loviti po zelenici. Izraelci so sprva želeli pobegniti v garderobo, toda pot tja je bila zaprta. In so jo ucvrli čez zelenico ter na prazno tribuno, od koder so nato skozi enega od izhodov izginili v noč. Toda ne vsi, predvsem člani strokovnega štaba so ostali "ujeti" na klopi za rezerve, kjer so morali pretrpeti marsikaj, od kletvic do pljunkov, tudi kakšna brca je padla.

Danes bolgarski mediji pišejo, da to, kar se je zgodilo, res ni bilo lepo, toda s prstom krivde kažejo tudi v nogometaše Ashdoda. Ti so bili na igrišču res precej ostri, na prijateljski tekmi so dobili kar tri rdeče kartone. S tem so izzvali navijače, pred katerimi so se morali nato skrivati več kot deset minut. Stražili so jih tudi varnostniki in policisti, nakar so se strasti umirile in na koncu so mirno odkorakali z igrišča.