Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.08.2015 12:40:31
Deli članek:

Halo?! Saj ne misliš resno, kajne? (video)

Profimedia

Iz Švedske je v svet šel posnetek komičnega simuliranja izkušenega kapetana tamkajšnjega nogometnega prvoligaša Norrkopinga.

Vloga kapetana v nogometu ne igra pomembnejše vloge, gre bolj za stvari prestiža in časti. Kapetani so ponavadi nogometaši, ki ne izstopajo zgolj zaradi kvalitete, marveč tudi oziroma predvsem zaradi svojega vzornega obnašanja in karizme, ki jo izžarevajo. Kdor je kapetan, se mora obnašati v skladu z določenimi normami, a Andrea Johansson iz švedskega kluba Norrkoping je dokazal, da obstajajo tudi kapetani, ki so vse prej kot vzor. 

Že 33-letni vezist je na tekmi z AIK-jem na naravnost bizaren skušal doseči, da bi sodnik izključil nasprotnega nogometaša. Ko je Mohamed Bangura dvignil roko visoko v zrak, se je Johansson najprej zabil vanj, nato pa teatralno padel na tla in se po travi valjal, kot da bi ga nokavtiral MikeTyson. Toda sodnik Mohamed Al Hakim mu ni nasedel, Bangura pa je bil na koncu nasploh tisti, ki se je precej slajše smejal. AIK je namreč zmagal, Bangura je zabil gol, hkrati pa je posnetek Johanssonovega komičnega simuliranja že obšel svet in izkušeni nogometaš je danes tarča posmeha številnih. 

"Ko sem ga videl na tleh, mi je skozi glavo švignila misel: 'Kaj za vraga se dogaja?!'. Sicer pa – saj ste sami videli. Oh, moj bog … To je naravnost … Ne, nisem se ga dotaknil. Zato sem se tudi zgolj smejal, ko se je zgodilo, kar se je," je po tekmi dejal Bangura, napadalec iz SierraLeoneja.