Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
10.06.2015 21:41:02
Deli članek:

Klub zapušča 42 poškodb pozneje

Reuters

Iz Auxerrja se je ekipi Arsenala pridružil kot eden od najbolj talentiranih branilcev v Evropi, zdaj pa Abou Diaby topničarje zapušča z 42 poškodbami, ki so mu preprečile bleščečo kariero.

Ko je francoski strokovnjak in lovec na nadarjene nogometaše Arsene Wenger pred devetimi leti v klub pripeljal Abouja Diabyja, ga je tudi eden od najboljših igralcev v tem klubu Patrick Vieira označil za zadetek v polno. A kaj hitro je Diaby staknil prvo, drugi, tretjo in devet let pozneje še dvainštirideseto poškodbo. Poškodovanih je imel šestnajst različnih delov telesa od pretresa možganov do bolečin v hrbtu.

Imel je priložnost postati eden od legend Arsenala, a navijači se ga bodo spominjali zgolj oziroma predvsem po številnih poškodb, ki so krojile njegovo usodo. Wenger si je pred skoraj desetletje zadovoljno mel roke, ker je pri podpisu pogodbe prehitel Joseja Mourinha, a kaj ko ni vedel, da kupuje mačka v žaklju.

Prvo poškodbo je staknil na tekmi proti Sunderlandu, ko ga je z grobim prekrškom podrl Dan Smith, to pa je bil le začetek. Angleški mediji so izračunali, da je Diaby vsakih 80 dni prekinil treninge zaradi poškodbe. Te so na njem pustile preglobok pečat, tako fizični kot psihični.

Wenger mu je dajal priložnost za priložnostjo, še pred tremi leti je izjavil, da ima leto dni časa, da se dokaže. A zdaj je vendarle napočil čas, da zapusti topničarje, saj se je znašel na seznamu tistih nogometašev, na katere Arsenal ne računa več. Nazadnje je prvenstveno tekmo v dresu topničarjev odigral 11. maja 2014, na zadnji tekmi sezone 2013/2014 proti Norwichu.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate posnetek poškodbe, ki je sprožila plaz ostalih.