Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.04.2015 18:06:54
Deli članek:

Navijači Liverpoola namenili stoječe ovacije nogometašu Newcastla (video)

Včeraj je bila na sporedu še zadnja tekma 32. kroga angleškega prvenstva, srečanje v Liverpoolu pa si bo zapomnil nogometaš Newcastla, ki je bil deležen stoječih ovacij navijačev Liverpoola.

Jonas Gutierrez je 31-letni argentinski nogometaš in član Newcastla. Leta 2013 so mu po naključju odkrili raka na testisihpotem ko je po tekmi z Arsenalom po trčenju na zelenici čutil bolečine in se odločil za pregled. Sprva so mu dejali, da gre le za vnetje, pozneje pa je ultrazvok pokazal, da ima tumor. 

Po dolgotrajnem zdravljenju se je letošnjega februarja njegovo ime spet pojavilo med kandidati za nastop na prvenstveni tekmi, prvič po okrevanju pa je za Newcastle zaigral marca, ko jo v igro vstopil kot rezerva. Takrat se je njegova ekipa merila z Manchester Unitedom, ob prihodu na zelenico pa se mu je kapetan moštva in rojak Fabricio Coloccini poklonil tako, da mu je predal kapetanski trak.

Pet tekem pozneje je bil deležen še bučnega sprejema s strani navijačev, kar sicer ne bi bilo nič takšnega, če bi šlo za navijače Newcastla. Z lepo gesto so se izkazali privrženci Liverpoola, ki so v 67. minuti vstali in Gutierrezu, ki je takrat čakal ob stranski črti na prihod v igro, namenili glasen aplavz. Argentinec se je Anfieldu zahvalil z dvignjeno roko, vsekakor pa ga gesta ni pustila ravnodušnega, saj se je še nekaj časa široko nasmihal, po srečanju pa na družabnem omrežju zapisal: "Hvala navijačem Newcastla in Liverpoola za ovacije na Anfieldu."