Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.04.2015 17:44:59
Deli članek:

Zimzeleni Drogba še ne bo odnehal

Reuters

Sedemintridesetletni Didier Drogba iz Slonokoščene obale, član londonske nogometne ekipe Chelsea, je zavrnil namigovanja, da naj bi po letošnji sezoni, ko se mu izteče trenutno veljavna pogodba, končal športno pot. Za vodilno ekipo angleške premier lige v tej sezoni ni veliko igral.

"Da, še bom vztrajal, to ne bo moja zadnja sezona," je dejal Drogba. Na nedeljskem zahodnolondonskem derbiju z ekipo Queens Park Rangers, v kateri je Chelsea zmagal z 1:0, je igral šele četrto tekmo v najvišji angleški ligi, ker sta poškodovana Diego Costa in Loic Remy.

"Težko je, če ne igraš, potem pa pride na program težka tekma. Toda vedno skušam dati od sebe največ, kar je mogoče. Mislim, da sem dokazal, da sem pripravljen, če me bo trener potreboval v dvobojih proti Unitedu in Arsenalu," je dejal Drogba.

Med letoma 2004 in 2012 je za Chelsea v različnih tekmovanjih dosegel 157 golov, potem je dve sezoni igral najprej na Kitajskem in nato v Galatasarayu. Leta 2014, ko je končal reprezentančno kariero, se je vrnil v Chelsea. Odtlej je igral le na 18 tekmah in zbral tri gole.