Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
13.04.2015 12:52:22
Deli članek:

Divock Origi grdo zgrešil (video)

vszi

Divock Origi je 19-letni belgijski reprezentant, ki je pred začetkom sezone postal član Liverpoola.

Napadalec sicer še ne igra za Redse, saj so ga ti za eno leto posodili njegovemu dozdajšnjemu klubu Lillu.

Origi je z dobrimi igrami nase opozoril na lanskem svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer je z zadetkom odločil dvoboj z Rusijo, na turnirju pa je prispeval še eno podajo.

V Liverpoolu so pred sezono ostali brez Luisa Suareza in so iskali nove moči v napadu. Tako je med drugim izbor padel tudi na Origija, za katerega so odšteli 12 milijonov evrov. Nanj v klubu resno računajo, a so se odločili, da še eno leto ostane v Lillu. Tam naj bi se fant še nekoliko bolj pripravil na zahtevne razmere, ki ga čakajo v najmočnejšem angleškem prvenstvu.

Za njim pa je vse prej kot dobra sezona, v kateri je imel kar precej nihanj. V uvodnih osmih krogih se je trikrat vpisal med strelce, nato je minilo osem tekem, in 14. decembra lani je zadel četrtič. Takrat si nihče ni mislil, da je to začetek njegovega trimesečnega strelskega posta, a se je zgodilo natanko to.

Prekinil ga je namreč šele 15. marca, ko je Rennesu zabil tri gole. Še enega je v začetku aprila dodal v dvoboju z Reimsom, tako da je na 27 tekmah skupaj zadel sedemkrat. Gre za izkupiček, ki odgovorne pri Liverpoolu ne more ravno veseliti.

Sploh zato, ker se ekipa, ki jo vodi Brendan Rodgers, ubada s precejšnjo neučinkovitostjo. O tem zgovorno priča podatek, da so Redsi na 31 tekmah v tej sezoni zabili 45 zadetkov, v istem obdobju lani pa kar 84 (na 38 tekmah 101).

Za nameček je Origi v anketi France Footballa, v kateri je sodelovalo več kot 29 tisoč glasovalcev, osvojil drugo mesto na lestvici najbolj precenjenih nogometašev v ligi. Prejel je 14 odstotkov glasov.

Da mu res ne gre vse po načrtih, si lahko ogledate v priloženem posnetku. Ta je nastal na nedeljski prvenstveni tekmi med Evianom in Lillom, ki so jo gostje sicer dobili z 1:0. Vendar pa se je eden izmed bolj zanimivih trenutkov zgodil v 27. minuti, pri rezultatu 0:0, ko je Origi povsem neoviran s štirih metrov zgrešil prazen gol.