Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.04.2015 20:02:59
Deli članek:

Spahić zaradi škandala dobil nogo

Reuters

Nemški nogometni prvoligaš Bayer Leverkusen je danes odpustil bosanskega nogometaša Emirja Spahića.

Nogometaš se je zapletel v incident in pretep z varnostniki po tekmi nemškega pokala proti Bayernu, med drugim pa je večkrat udaril varnostnike, ki so ga skušali umiriti. Z Bayerjem, četrto ekipo bundeslige, je imel Spahić pogodbo še do 2016.

Za 34-letnega branilca je bil usoden videoposnetek, ki je razkril njegovo obnašanje po sredini četrtfinalni tekmi pokala z Bayernom, ki so jo lekarnarji izgubili po enajstmetrovkah. Spor je nastal, ker varnostniki njegovih prijateljev niso spustili v notranje prostore stadiona, kamor imajo vstop le pooblaščene osebe. Spahić je izgubil živce in napadel varnostnike, ki so potrebovali dobro minuto, da so ga pomirili. A ko je že kazalo, da so se duhovi umirili, je Spahić udaril še enkrat in z glavo zadel varnostnika, ki je pri tem ostal brez dveh zob.

"Emir Spahić je vrhunski igralec, ki je klubu s svojim nogometnim znanjem zelo pomagal. Toda najnovejše ugotovitve v preiskavi dogodkov po tekmi nam ne dajejo druge možnosti," je prekinitev pogodbe pospremil predsednik Bayerja Michael Schade. Incident preiskuje tudi policija, saj je varnostna služba Spahića zaradi nasilnega vedenja prijavila.

Že prej se je z izjavo oglasil tudi nogometaš in se opravičil vsem, ki jih je s svojim ravnanjem prizadel. Ne gre sicer za prvi takšen incident, saj se je leta 2013 že zapletel v spor s tiskovnim predstavnikom svojega kluba.