Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
12.04.2015 15:29:29
Deli članek:

Messi si bo zapomnil Krychowiaka (video)

vszi

Sobotni dvoboj Seville in Barcelone se je končal z delitvijo točk (2:2), srečanje pa je postreglo s številnimi zanimivimi trenutki.

Eden takih je prav gotovo spektakularna poteza Grzegorza Krychowiaka. Petindvajsetletni vezist Seville je namreč na začetku drugega polčasa na izjemen način odvzel žogo Lionelu Messiju.


Argentinski virtuoz je žogo prejel na sredini igrišča in v svojem slogu krenil v hiter protinapad. Ob njem sta bila še dva soigralca, pred njim pa samo dva branilca domačega moštva in vratar.

Ko so se mnogi spraševali, s kakšno vragolijo bo zdaj postregel Messi, je od zadaj v polnem sprintu pritekel prej omenjeni poljski reprezentant. S pogumnim drsečim startom je 186 centimetrov visoki nogometaš Barcelonini desetki elegantno odvzel žogo, preprečil najhujše in nase opozoril tudi širšo javnost.

Akcija še dodatno pridobi na vrednosti, če vemo, da je Krychowiak v prvem polčasu prejel rumeni karton. Če bi v tej akciji storil napako in bi Messija ustavil s prekrškom, bi prav gotovo moral pod prho, Sevilla pa bi se težko vrnila v igro, saj je takrat že zaostajala z 1:2.