Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.04.2015 18:05:26
Deli članek:

Krka ujela Gorico

Grega Wernig

Nogometaši Krke so se v zadnji tekmi 27. kroga prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 z Radomljami.

Nogometaši Krke so še na četrti zaporedni tekmi ostali neporaženi, toda dejstvo je, da so v dvoboju z Radomljani pričakovali več kot le točko. Navijači so verjeli, da bodo njihovi ljubljenci na krilih remija iz Ljudskega vrta z zadnjeuvrščeno ekipo opravili z lahkoto, toda varovanci trenerja Andreja Kastrevca se v novi vlogi niso najbolje znašli. Tokrat so bili namreč po dolgem času v vlogi favorita, kar je bilo očitno breme, s katerim se niso znali najbolje spopasti.

Grega Wernig
Gostje so v boj krenili bolj odločno in prevlado unovčili z zgodnjim vodstvom. Damir Skomina je v 11. minuti po posredovanju Žižića nad Cerarjem pokazal na belo točko, najstrožjo kazen pa je realiziral Đurković in prekinil strelski post Radomelj, ki je trajal 396 minut. Nalogo izvajalca je sicer hotel prevzeti tudi Balkovec, ki se je s kranjskim napadalcem malce "prerekal" in mu ni želel takoj prepustiti žoge, na koncu je seveda obveljala beseda trenerja Dejana Djuranovića. 

Grega Wernig
Zaostanek je predramil gostitelje, ki so začeli igrati bolj aktivno, postajali so nevarnejši. Pripravili so si nekaj polpriložnosti in se še pred odhodom na odmor veselili izenačenje, ko je po podaji Fučka z glavo v polno zadel Kastrevec

V nadaljevanju so si eni in drugi prizadevali, da bi si zagotovili vodstvo, vendar brez uspeha. Nekoliko bližje uresničitvi namena so bili gostje, ki so imeli najlepšo priložnost v 75. minuti, a je Balkovcu v odločilnem trenutku zmanjkalo moči. Gostitelji so se sicer prav tako trudili, a so bili neprepoznavni, pristop ni bil takšen, kot bi moral biti, Andrej Kastrevec s podobo svoje ekipe nikakor ni mogel biti zadovoljen.

Krka - Radomlje 1:1 (1:1)

Novo mesto - Stadion Portoval, gledalcev 250, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Gornja Radgona), Vidali (Gračišče).
Strelca: 0:1 Đurković (12., 11-m), 1:1 Kastrevec (40.).
Krka: Mitrovič, Rašič, Vučkič, Žižič, Damir Rašič, Fuček, Kastrevec, Kramar (od 64. Perić), Welbeck (od 88. Kauber), Palič, Novinič (od 63. Dežmar).
Radomlje: Andrič, Jazbec (od 63. Cankar), Balkovec, Lidjan, Perkovič, Teinovič, Cerar, Jakovljevič (od 74. Furuyama), Đurkovič, Stoiljkovič, Vuk (od 58. Vrhunc).
Rumeni kartoni: Novinič, Dežmar, Palič; Jakovljevič, Balkovec, Lidjan.
Rdeč karton: /