Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
30.01.2015 17:57:17
Deli članek:

Zmaji predstavili Djermanovića

fkvozdovac.rs

V spomladanskem delu sezone bo za srbskega prvoligaša Voždovac nastopal tercet slovenskih nogometašev.

Zmaji po petnajstih krogih s štirimi zmagami, remiji in sedmimi porazi na lestvici zasedajo 12. mesto med šestnajstimi ekipami. Po zelo slabem uvodu v sezono so proti koncu vendarle ujeli želeni ritem in na zimski odmor odšli s serijo petih tekem brez poraza (dve zmagi), ob tem pa se jim je uspelo uvrstiti še v polfinale srbskega pokala.


Svoj delež pri tem je prispeval tudi nekdanji član ljubljanske Olimpije Davor Škerjanc. Slednji je na enajstih prvenstvenih tekmah dosegel en zadetek, v pokalu pa se je na treh srečanjih še dvakrat vpisal med strelce. In prav brkinski nogometaš je bil tisti, ki je v izdihljajih četrtfinalnega pokalnega dvoboja s Spartakom zapečatil usodo gostov, ko je zadel za 2:0 (ekipa iz Subotice je nato uspela le še prepoloviti zaostanek).

Pozimi je prišlo v ekipi do določenih sprememb. Nekateri nosilci igre iz jesenskega dela so zapustili Voždovac, zato je morala uprava najti ustrezne zamenjave. Ozrla se je tudi v Slovenijo, iz katere je v svoje vrste zvabila še dva nekdanja člana Olimpije. Najprej je 18-mesečno pogodbo podpisal Anej Lovrečič, ki je bil nazadnje član Celja, nato pa je v Beograd odšel še Dejan Djermanović, ki so ga Ljubljančani posodili do konca sezone.

Šestindvajsetletnega napadalca je klub danes tudi uradno predstavil na novinarski konferenci. "Najprej bi vse pozdravil. Zadovoljen sem, ker sem prišel v Voždovac. Zdaj pa je na meni, da dam svoj maksimum, da pomagam ekipi in da ona pomaga meni. Moj osebni in cilj ekipe je zbrati čim več točk, da bomo na koncu vsi zadovoljni in da bomo nadaljevali s sodelovanjem tudi po koncu tega šestmesečnega obdobja," je na predstavitvi povedal Djermanović, in dodal: "Nerad si zastavljam neke cilje. Dal bom vse od sebe in na koncu mora to prinesti pozitiven rezultat. Upam, da bom dosegel čim več zadetkov."