Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
14.01.2015 19:18:55
Deli članek:

Borussia se bo prijavila za drugoligaško licenco

Reuters

Pri dortmundski Borussii se z veseljem spominjajo leta 2012, ko so osvojili nemško prvenstvo in pokal.

Naslednje leto so črno-rumeni postali nemški podprvaki, osvojili so domači superpokal, poleg tega pa so nastopili še v finalu lige prvakov. Tudi na začetku tekoče sezone so slavili v nemškem superpokalu (rekordna peta zmaga), nato pa je sledil strm padec. Vsaj, kar zadeva ligaško tekmovanje.

Po prvi polovici bundeslige je Borussia na sedemnajstih tekmah samo štirikrat zmagala ter ob tem zbrala še tri remije in deset porazov, kar jo uvršča na predzadnje mesto lestvice. Če bi na njem ostala tudi ob koncu sezone, bi to pomenilo, da se barka, ki se ji je v zimskem prestopnem roku pridružil Kevin Kampl, pod poveljstvom Jürgena Kloppa seli v drugo ligo.

To bi bilo res nekaj nepričakovanega in skoraj na meji verjetnega. Vendar pa obstaja možnost tudi za najbolj črn scenarij in tega se v Dortmundu dobro zavedajo.

Danes je generalni direktor kluba Hans-Joachim Watzke povedal, da bo Borussia zaprosila za licenco za drugoligaško tekmovanje. "Pričakujem, da bomo dobili povabilo, da predložimo vse potrebne papirje za nastopanje v drugi ligi. In to bomo tudi storili," je za nemške medije povedal Watzke, ki na drugi strani seveda močno upa, da bo njegovo moštvo obstalo v ligi, še več, da mu bo to uspelo s serijo zmag, ki bi pomenila, da se bo borilo za mesta, ki vodijo v Evropo. Želja je vedno liga prvakov.