Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
13.01.2015 23:16:08
Deli članek:

Zamparini: Iličića sem priporočil Juventusu

Predsednik Palerma Maurizio Zamparini, ki je pred leti v Italijo pripeljal kar nekja slovenskih nogometašev na čelu z Josipom Iličićem, je poskrbel za izjemno zanimivo izjavo.

Iličića v zadnjih dneh sicer močno povezujejo s Torinom, a seveda z istoimenskim klubom iz tega mesta, ki si slovenskega reprezentantna z zamrznjenim statusom želi zvabiti v svoje vrste. Najbolj verjetno je, da bo tam tudi končal, pa čeprav bi ga Fiorentina malce rajši prodala v Bologno

Nekdanji zvezdnik Palerma v drugoligaško ekipo kljub njenim visokim ambicijam noče, lahko pa ste prepričani, da bi si še kako želel prestopiti v vrste kluba, kamor ga na nek način pošilja njegov nadrejeni iz časov bivanja na Siciliji Zamparini. Magnat se je vedno navduševal nad našim nogometašem in to se očitno ni spremenilo. 

Čeprav Iličić v zadnjem času preživlja določeno krizo identitete in se ne more pohvaliti z ravno velikim številom zagovornikov, kaj šele navdušencev, vanj še vedno verjame človek, ki ga je odkupil od Maribora ter mu kot prvi dal priložnost v Serie A. In to kako zelo verjame! Bolj bi pravzaprav težko.

Zamparini je očitno prepričan, da je imel Josip v Firencah, kamor ga je prodal, smolo in da gre za nogometaša, ki lahko zelo prav pride katerikoli italijanski ekipi. Dobesedno katerikoli, tudi prepričljivo najboljši med njimi, tudi trikratnemu zaporednemu državnemu prvaku. Predsednik Palerma ga je namreč predlagal Giuseppeju Marotti, direktorju neprimerno večjega torinskega kluba Juventusa.

"Po telefonu sva se pogovarjala o neki drugi zadevi, a beseda je nanesla tako, da sem mu priporočil Iličića. V mojih očeh gre za nogometaša, vrednega Juventusa, s katerim bi stara dama vsaj toliko kot s precej dražjimi igralci, ki jih želi kupiti v tem prestopnem roku," je dejal simpatični furlanski poslovnež in dvignil kar nekaj prahu.