Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
13.01.2015 19:55:49
Deli članek:

Lewandowski: Danes bi glasoval drugače

Reuters

Cristiano Ronaldo je bil sinoči v Zürichu še tretjič okronan za nogometaša leta.

V glasovanju so glasovali selektorji in kapetani reprezentanc, članic Fife, ter po en novinar iz vsake države. Tako je svoje glasove oddal tudi kapetan poljske izbrane vrste Robert Lewandowski. Šestindvajsetletni napadalec, ki je pred začetkom sezone iz dortmundske Borussie prestopil k Bayernu, je za nogometaša prejšnjega leta izbral portugalskega reprezentanta.


Na drugo in tretje mesto pa je uvrstil soigralca pri bavarskem velikanu Manuela Neuerja in Bastiana Schweinsteigerja. Po nekoliko bolj tehtnem premisleku je Poljak zdaj povedal, da mu je žal, ker je Ronaldu namenil največ glasov. "Naredil sem napako, ker nisem na prvo mesto postavil Neuerja. Če bi imel zdaj še eno priložnost za glasovanje, bi storil prav to. Vendar sem glasove oddal že avgusta, zdaj bi glasoval drugače," je za nemške medije povedal Lewandowski, in dodal: "Žal mi je za Manuja. Presenečen sem, da ni osvojil vsaj drugega mesta, prav tako pa me bega, da je Ronaldo slavil s tako veliko razliko. Manuel je izjemen vratar in človek." 

Neuer, ki je za drugim Lionelom Messijem zaostal za 0,04 odstotka glasov, ni bil edini član bavarskega velikana med deseterico najboljših nogometašev na svetu. Arjen Robben je osvojil četrto, Thomas Müller peto in Philipp Lahm šesto mesto.