Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković
Andrej Miljković
27.08.2014 17:43:36
Deli članek:

V Monte Carlu že odštevamo

am

Ekipa24 je že v Monte Carlu, kjer bo Maribor jutri dobil nasprotnike v skupinskem delu lige prvakov.

Medtem ko se je en novinar Ekipe vračal iz vse bolj slovenskega Glasgowa, se je drugi že odpravil na pot proti bolj kot kadarkoli prej slovenski kneževini na prelestni Azurni obali, kjer bo jutri žreb skupin lige prvakov.

Potem ko smo tri leta zapored skupaj s predstavniki Maribora v živo pospremili oblikovanje skupin v ligi Europa, se bomo tokrat srečali dan prej. Delegacija slovenskega prvaka se bo letos seveda udeležila neprimerno bolj prestižnega četrtkovega žreba elitnega klubskega tekmovanja, ki se bo začel jutri ob 17.45. V okviru daljše prireditve bodo izbrali najboljšega igralca in igralko v Evropi za sezono 2013/14, predvsem pa bo podobo dobila prva izvedba lige prvakov po letu 1999, ki se lahko pohvali s slovensko udeležbo.

Ne poznamo še vseh mogočih nasprotnikov slovenskega prvaka, saj bodo nocoj na sporedu še preostale tekme v sklepnem krogu kvalifikacij. A že zdaj je jasno, da bo žreb spektakularen in da skupina, ki jo bodo Štajercem namenile slovite kroglice, ne more biti nič drugačna. Na prizorišču je že vse pripravljeno za dogodek, ki privabi vse najpomembnejše akterje evropske nogometne scene, kot predstavniki Slovenije pa smo po sinočnji vele zmagi vijoličastih deležni številnih čestitk in plazov vsesplošnega občudovanja.

Kdo ve, morda s v tem skriva tudi razlog za to, da nas je evropska nogometna zveza kot člane žirije za izbor igralca sezone namestila v hotelsko sobo s posebej lepim razgledom tako na slovito pristanišče kot na utrdbo nad njim. Sobo, v kateri bo pričakovanje odgovora o preostalih nasprotnikih in odštevanje preostalih ur do začetka žreba še nekoliko bolj prijetno.