Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
27.08.2014 08:49:05
Deli članek:

Največja stvar v življenju

Profimedia

Jasno je, komu se je Marcos Tavares po tekmi v Glasgowu zahvalil za gol, za preboj v ligo prvakov.

Marcos Tavares je bil legenda Maribora že dolgo pred včerajšnjo tekmo v Glasgowu. Od 75. minute dalje je poskrbel, da ga nikdar nihče na Štajerskem ne bo pozabil. Danes bi mu marsikdo postavil celo spomenik. Izkušeni Brazilec je v Sloveniji pognal korenine, da tukaj uživa, pa se vidi tudi na igrišču. Tam, kjer je bil že neštetokrat mož odločitve. A še nikdar v tako veliki vlogi kot v torek zvečer, ko je zabil gol za več kot 10 milijonov evrov. Gol, ki bo šel v anale. Gol, zaradi katerega je postal nesmrten.

"To je največja stvar v mojem življenju," po tekmi na Parkheadu navdušenja ni skrival Tavares. "Pred petnajstimi leti je Maribor že igral v ligi prvakov, zdaj pa nas je bog spet počastil s tem. Sem Kristjan in Jezus je tisti, ki me je pomagal zabiti gol, ki je Maribor popeljal v skupinski del lige prvakov. Za nas, igralce, za naš klub. Za slovenski nogomet je to zgodovinski trenutek."

VSE SO VEDELI
Tridesetletnik iz Porto Alegreja je priznal, da trenutka, ko je zatresel mrežo Keltov, nikdar ne bo pozabil. "To je bil res dober trenutek. Imel sem tudi nekaj sreče, da sem z desnico žogo zadel tako dobro, da je šla v mrežo. Ampak najpomembnejše je bilo, da smo se res dobro pripravili na tekmo. Vedeli smo vse o Celticu, ki je res velik klub. Vedeli smo, kako bo napadal, trenerji so vsekakor naredili svoje delo. V taktičnem smislu smo si zmago povsem zaslužili," pravi Tavares, ki za Maribor igra od leta 2008 dalje. In koga bi si Brazilec želel v skupinskem delu lige prvakov? "Nimam posebnih želja. V veliko zadovoljstvo mi bo že to, da bom lahko igral proti največjim klubom v Evropi. In seveda bomo naredili vse, da bomo še slavili."