Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
27.08.2014 08:26:13
Deli članek:

Z eno besedo: bedno!

vszi

Kako so veliki uspeh Maribora in predvsem polom Celtica pokomentirali britanski mediji?

Britanskih medijev neuspeh Celtica ni povsem šokiran. Presenetil da, toda hkrati so vsi priznali: Kelti so si izpad tokrat zares zaslužili. "Več si nismo zaslužili," so besede trenerja Ronnyja Deile, ki so jih povzeli pravzaprav vsi največji mediji na Otoku, ki poročajo o dogajanju na Škotskem. The Scotsman je slikovito zapisal: "Celticu so pošla življenja. Keltom je uspelo nekaj, kar je podobnega temu, kot da zmagoviti loterijski listek pustiš v kavbojkah, ki jih daš na pranje v pralni stroj."

Daily Record je predstavo zeleno-belih opisal s primerno besedo: "Bedno!" Zatem so pri tem časniku dodali: "Kar se je zgodilo tukaj, kjer je monumentalno navaden Maribor strgal glavni dobitek iz Deilovih rok, je skoraj nerazložljivo. Morda celo neopravičljivo, predvsem zaradi druge možnosti, ki sta jo Deila in Celtic dobila zaradi kazni Legii. Zelo se je, da so se naučili lekcije, a se več kot očitno niso."

ČE BI BILI VSAJ BOLJŠI...
Tudi novinarji časnika Herald Scotland so bili v prvi vrsti kritični na račun domačega prvaka. "Domači so se odpovedali evropskim milijonom, kar sami so raztrgali loterijsko srečko," je zapisal novinar Michael Grant in nadaljeval: "Odkar kvalifikacije potekajo v tej obliki, Celtic nikdar ni imel lažje poti do obljubljene dežele. In zapravil vse skupaj. Obžalovali bi lahko, če bi bili boljši, a ne bi imeli sreče. A niso bili. Marsikdo bi ob tem rekel: to je tista poetska pravica, ki preprosto vlada v nogometu."

Tudi Daily Mail si ni mogel kaj, da ne bi izpostavil tega, kako skromna je bila predstava kluba iz Glasgowa: "Nogometna ekipa na koncu dobi dokaz, kam sodi. Celtic v tej sezoni, in verjetno tudi v kakšni od naslednjih, sodi v ligo Europa. Glede na videno to morda sploh ni slabo. Četa Ronnyja Deile si je v Mariboru postavila dobre temelje, ki pa jih je v Glasgowu 15 minut pred koncem porušila na katastrofalen način. In bodite prepričani: Uefa tokrat Celtica ne bo pomilostila..."
Galerija